Recent Posts

Sunday, October 14, 2012

5 comments

Baiki Masalah Printer Canon MP287 Error Code

As'salam.... hari ni saya nak share masalah printer canon mp287 error kod E16. Dan kod kod error lain bagi printer canon mp287..



apekah maksud kod error E16???

*MAKSUD ERROR KOD E16 :  
-dakwat telah RUN OUT(habis/kering).  

*CARA PENYELESAIAN : 
-Jika percetakan sedang proses/jalan dan anda mahu meneruskan percetakan, tekan pencetak STOP / RESET butang selama sekurang-kurangnya 5 saat kemudian percetakan boleh terus. Menggantikan kartrij dakwat kosong dengan yang baru.  ***jikalau anda menggunakan dakwat kat luar macam dalam gambar kat atas, caranya nak sedut dakwat masuk katrij ialah dengan:


*CARA SEDUT MASUK DAKWAT KEDALAM KATRIJ DARI CISS DAKWAT LUAR:
-Tekan butang MAINTENANCE (yang ade gambar spana/skru drebar) 3x sehingga screen LED keluar huruf "Y"...
-Tekan butang dakwat "BLACK" untuk sedut dakwat hitam. siap proses boleh mula semula dan tekan pula butang "COLOR" untuk sedut dakwat warna..
-Maybe perlu buat langkah diatas beberapa kali sampai dakwat masuk ke katrij. JANGAN buat banyak kali sebab boleh menyebabkan dakwat overload kat katrij tu dan boleh timbul masalah lain.
-anda boleh lihat dakwat melalui wayar/saluran dakwat bergerak ke katrij, pepandai la bajet..

SELAMAT BERJAYA..!!!



Bawah ni senarai code error bagi printer Canon MP287:

Canon Pixma MP287 All in One Printer List of Error Codes

There are simple error as out of paper, paper jammed to complex problems that need attention of authorized service center when using your Canon MP287 printer. After you bought it, you have 1 year warranty or can extend up to 3 years (due to promos) of free service and charge, so you have a peace of mind.

But for some reason to save money, you use refill ink and CISS (Continuous Ink Supply System) and the warranty is now void, the problem and errors start to appear frequently and giving you headache but don't panic because simply restarting your printer will save you and if not, try this troubleshooting tips and guides.


How to Fix and Troubleshoot Canon Pixma MP287 Printer Error Codes

When your printer Alarm lamp is lit Orange and error code is displayed on LED, 

1. E02: The printer is out of paper or paper does not feed.
SOLUTION --> Reload the paper correctly

2. E03: Paper Jammed or Paper output tray is closed.
SOLUTION --> Open the paper output tray and if not resolved, try to removed the jammed paper. Reload paper correctly.

3. E04 or E05: The FINE Cartridge cannot be recognized. The cartridge are not installed properly or not compatible.
SOLUTION --> Try to remove the FINE cartridge and install again and push the cartridge locking cover until it clicks into place. If not resolved, contact your authorized service center.

4. E07: The FINE Cartridge is not installed in the correct position.
SOLUTION --> Check if the Black and Color cartridge is in the correct position and try to remove and install again the cartridges.

5. E08: Ink absorber is almost full.
SOLUTION --> Press the printer Black or Color button to continue printing. Contact your authorized service center.

6. E13: The remaining ink level cannot be detected. The ink may have RUN OUT.
SOLUTION --> Replace the ink with new genuine Canon ink cartridge. If you want to continue printing without this function, press the printer STOP/RESET button for at least 5 seconds. Note: Canon shall not be liable for any malfunction due to ink out of condition.

Use your installed Canon Pixma MP287 On Screen Manual for Troubleshooting Guide

7. E14: The FINE Cartridge cannot be recognized.
SOLUTION --> Install the appropriate FINE Cartridges.

8. E15: The FINE Cartridge cannot be recognized. The cartridge are not installed properly.
SOLUTION --> Try to remove the FINE cartridge and install again and push the cartridge locking cover until it clicks into place.

9. E16: The ink has RUN OUT.
SOLUTION --> If printing is in progress and you want to continue printing, press the printer STOP/RESET button for at least 5 seconds then the printing can continue. Replace the empty ink cartridge.

10. E30: The document is too small when the Fit to Page Copying is selected.
SOLUTION --> Check the position and direction of the documents on the platen glass.

11. E31: The printer is not connected with the computer. Connect the USB cable of the printer to computer USB port.

12. E50: Scanning the Print Head alignment sheet has failed.
SOLUTION --> To remove the error, press STOP/RESET. Make sure that loaded paper (A4 or letter sized) is suitable for automatic print head alignment, in the correct position and orientation in the platen glass and paper and platen glass are not dirty. Also make sure that Print Head nozzles are not clogged.


When your printer Lamp flashes Green and Alarm Lamp flashes Orange Alternately,

13. P02: Cancel printing and turn off your printer. Clear the paper jammed or material that prevents the FINE cartridge holder from moving. Maybe the cartridge is faulty, broken or damaged. Turn ON your printer.

14. P10: Turn off the printer and restart your printer. If the same error occurs, contact your authorized service center.

15. Other Cases of Errors: Turn off the printer and unplug the power chord. Plug the printer back and turn it ON, if the problem is not resolved contact your authorized service center.

Source:
Canon Pixma MP287 On Screen Manual

thank link from : http://gb-sb.blogspot.com/2012/07/how-to-fix-troubleshoot-canon-mp287.html

5 comments:

muhammad syafiq said...

kalau mse print dia tnjuk gmbar bsah or bnjir
cmne lak 2 nk selesaikn

Mohd haziq said...

kalau keluar error code b200. mcm mana nak fix ?

Ree Jus said...

Kalau keluar sekejap 0 sekejap 3 sekejap E. Macamana nak buat

Frandy Lim said...

bagaimana kalau printer dihidupkan, tiba-tiba 1 kertas di tarik keluar dan yang kedua pula hanya petengahan kertas di dalam printer, dan Lcd memberi kod E03.... bila saya mematikan printer saya, kertas tersebut keluar dengan dsendirinya,..... namun saya tidak dapat mencetak apa2 kerja, kerana setiap kali saya ingin mencetak, perkara seperti tadi juga turut berlaku.......???

splash jet said...

Thanks for sharing such nice information!! You can find more products at affordable price in Splashjet.co.in.Splashjet is one of the best Printing technology. Splashjet offers wide range of products for desktop and LFP inkjet printers. For more information about ciss canon Visit Splashjet Today.

Best viewed on firefox 5+

Diminati Ramai

Kategori Utama

Pengikut Blog Ni....

Counter Pelawat